Afdelingen

De chiro is de grootste jeugdbeweging van België.

Hier komen kinderen samen om een leuke, toffe, plezante, doldwaze namiddagen te beleven. Samen met hun vrienden spelen ze allerlei spelletjes, gaan ze op tocht,

leren ze samenwerken, ambeteren ze de leiding, leren ze hun talenten ontdekken... en zo veel meer!


Onze chiro deelt de kinderen op in 6 groepen: de ribbels, speelclub, rakwi, tito, keti en aspi.

Ribbels

De ribbels (eerste en tweede leerjaar) zijn de kleine zusjes en broertjes van ieder lid en leiding op de chiro. Deze kleine bengeltjes durven zeker hier en daar nog wel eens kattenkwaad uithalen, maar niet voordat ze je lief in de ogen kijken zodat je hen daarna lles vergeeft. Het is voor hen nooit te vroeg voor een spelletje, en ook nooit te laat om te gaan slapen tijdens bivak. Ze zijn nergens bang voor! Of het nu die modderplas of een hoge boom is, ze zullen erin springen en klimmen. Geef hen dus zeker niet te veel suiker... Soms krijg je hen zonder al niet in bed.

Rakwi

Speelclub

De speelclub (derde en vierde leerjaar) heeft zijn naam niet gestolen want, man, wat houden deze kinderen van spelen! Geen enkele opdracht is te gek of moeilijk voor hun. Denken vooraleer ze aan een spel beginnen? Nee hoor, we zien wel waar we uitkomen. En dit is juist het geen dat de leiding zo leuk aan ze vinden! De speelclub houdt van ruige en moeilijke spelletjes, maar toch kunnen ze ook nog steeds genieten van wat plezier in thema. Bij de speelclub leren kinderen al wat meer samen spelen. Vriendschappen (en kliekjes!) ontstaan, banden worden gesmeed.

De rakwi's (vijfde en zesde leerjaar) hangen samen met hun leiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Het liefst springen ze in elke beek die ze tegen komen, ook modder houdt hun dus zeker niet tegen. Wat ze het liefst doen? Aan de leiding laten zien dat zij wel degelijk de beste & sterkste groep zijn. Een duel gaan ze nooit uit de weg. De rakwi is een enorme toffe groep vrienden. Ze zullen elkaar altijd steunen en zorgen er zeker voor dat iedereen erbij hoort!

Tito

Keti

De tito (eerste en tweede middelbaar), wat een toffe groep! Ze gaan er keihard tegenaan in een pleinspel en winnen graag, door tactiek of door snelheid. De jongens zullen maar al te graag hun spierballen aan de meisjes laten zien. Want oh, wat zijn ze sterk seg. Of zijn toch de meisjes het sterkst? Zich laten doen zal dus zeker en vast niet gebeuren! Toch is de tito een heel hechte groep die na al dat actief spelen graag eventjes samenzit om de laatste stand van zaken te bespreken. Of het nu over voetbal of over een superster gaat, hun mondjes staan nooit stil! 

De keti's (derde en vierde middelbaar) zijn bijna de oudsten onder de leden. Ze trekken op avontuur en doen zelfs een tweedaagse tocht op bivak. Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport of zetten hun lokaal volledig op z'n kop om het een nieuwe look te geven. Geen eindbestemming is te ver en geen regenstorm is te zwaar. De keti laat koste wat kost zien dat ze pit in hun hebben. Zo durven ze soms ook wel eens tegen de aspi in te gaan...

Aspi

Chiro Beverlo is heel blij dat we ook dit jaar weer kunnen genieten van een oudste groep. De aspi groep bestaat uit tieners uit het 5de middelbaar, die het spelen nog steeds niet vergroeid zijn. De aspi geniet stiekem van het feit dat ze de oudste zijn en met de leiding mogen optrekken! Verder houden ze van ruige spelen, waarbij de leiding maar al te graag meedoet. De aspi wordt stilletjesaan ook voorbereid op leiding zijn, zodat ze dit nadien top kunnen doen!

Leiding

Een chiro zonder leiding is natuurlijk geen chiro! Ook zij spelen nogal eens graag een spelletje en verzinnen daarom soms de meest gekke dingen. De leden verslaan ze maar al té graag. Daarnaast komt de leiding op regelmatige basis ook eens samen om een pintje te drinken of eens samen te eten. Het is een groep hechte vrienden die geen enkele uitdaging uit de weg gaat, voel je dus gerust vrij om ons eens een keertje uit te dagen! And may the odds be ever in you favor.

Kookploeg

Werkcomité (WC)

Wat zouden we nu zonder het WC zijn? Ze zetten jaarlijks onze tenten op kamp op en zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes klaar is. Daarnaast kan de leiding er altijd terecht voor advies of een goeie babbel. De meeste mannen van het WC hebben dan ook zelf als lid/ leiding bij de chiro gezeten en kennen dus ook de kneepjes van het vak. Het liefst van al halen ze eens leuke verhalen op die ze vroeger hebben meegemaakt!

Een bivak zonder eten is natuurlijk geen kamp. Maar wij krijgen als chiro het lekkerste eten van de hele wereld en dit mag extra in de verf gezet worden! We hebben namelijk terug heerlijke spaghetti gekregen op kamp. De kookploeg is een zotte bende die altijd voor ons klaar staat. Lachen doen ze maar al te graag. Ook zijn ze elk kamp weer onze redders in nood. De kookploeg doet ons elk jaar weer een plezier en laat ons dan lachen zoals Tobias lacht op onderstaande foto!