Afdelingen

De chiro is de grootste jeugdbeweging van België.

Hier komen kinderen samen om een leuke, toffe, plezante, doldwaze namiddag te beleven. Samen met hun vrienden spelen ze allerlei spelletjes, gaan ze op tocht,

leren ze samenwerken, ambeteren ze de leiding, leren ze hun talenten ontdekken...

Onze chiro deelt de kinderen op in 5 groepen: de speelclub, rakwi, tito, keti en aspi.

Speelclub

Rakwi's

De speelclub (eerste tot derde leerjaar) heeft zijn naam niet gestolen want man wat houden deze kinderen van spelen! Geen enkele opdracht is te gek of moeilijk voor hun. Denken vooraleer ze aan een spel beginnen? Neen hoor, we zien wel waar we uitkomen. En dit is juist het geen dat de leiding zo leuk aan ze vindt! De speelclub houdt van ruige en moeilijke spelletjes maar toch kunnen ze ook nog steeds genieten van een spelletje in thema. Bij de speelclub leren kinderen al wat meer samen spelen. Vriendschappen (en kliekjes!) ontstaan, banden worden gesmeed.

De rakwi's (vierde tot zesde leerjaar) hangen samen met hun leiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Het liefst springen ze in elke beek die ze tegen komen dus ook modder houdt hun zeker niet tegen. Wat ze het liefst doen? Aan de leiding laten zien dat zij wel degelijk de beste & sterkste groep zijn. Een duel gaan ze dus nooit uit de weg. De rakwi is een enorme toffe groep vrienden. Ze zullen elkaar altijd steunen en zorgen er zeker voor dat iedereen erbij hoort!

Tito's

De tito(eerste en tweede middelbaar), wat een toffe groep! Ze gaan er keihard tegenaan in een pleinspel en winnen graag, door tactiek of door snelheid. De jongens zullen maar al te graag hun spierballen aan de meisjes laten zien. Want oh wat zijn ze sterk seg. Of zijn toch de meisjes het sterkst? Zich laten doen, zal dus zeker en vast niet gebeuren! Toch is de tito een heel hechte groep die na al dat actief spelen graag eventjes samenzit om de laatste stand van zaken te bespreken. Of het nu over voetbal of over een superster gaat, hun mondjes staan nooit stil! 

Keti's

De keti's (derde en vierde middelbaar) zijn bijna de oudsten onder de leden. Ze trekken op avontuur en doen zelfs een tweedaagse tocht op bivak. Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport of zetten hun lokaal volledig op z'n kop om het een nieuwe look te geven. Verder worden ze ook al een beetje voorbereid op leiding zijn. Ze zullen enkele zondagen in het jaar de leidingsploeg versterken en laten zien wat voor vlees ze in de kuip zijn.

Leiding

Aspi

Chiro Beverlo is heel blij dat we na vele jaren terug een nieuwe groep hebben. De aspi groep bestaat uit tieners uit het 5de middelbaar, die het spelen nog steeds niet vergroeid zijn. De aspi geniet stiekem van het feit dat ze de oudste zijn en met de leiding mogen optrekken! Verder houden ze van ruige spelen, waarbij de leiding maar al te graag meedoet. De aspi wordt stilletjesaan ook voorbereid op leiding zijn, zodat ze nadien super goede leiding zullen zijn!

Een chiro zonder leiding is natuurlijk geen chiro! Ook de leiding speelt nogal eens graag een spelletje en verzint daarom soms de meest gekke dingen. De leden verslaan ze maar al té graag. Daarnaast komt de leiding op regelmatige basis ook eens samen om een pintje te drinken of eens samen te eten. Het is een groep hechte vrienden die geen enkele uitdaging uit de weg gaan, voel je dus gerust vrij om ons eens een keertje uit te dagen! And may the odds be ever in you favor.

Werkcomité (WC)

Wat zouden we nu zonder het WC zijn? Ze zetten jaarlijks onze tenten op kamp op en zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes klaar is. Daarnaast kan de leiding er altijd terecht voor advies of voor eens een goeie babbel. De meeste mannen van het WC hebben dan ook zelf als lid/ leiding bij de chiro gezeten. En kennen dus ook de kneepjes van het vak. Ook het WC drinkt al eens graag een pintje en haalt daarbij leuke verhalen op die ze vroeger hebben meegemaakt!

Kookploeg

Een bivak zonder eten, is natuurlijk geen kamp. Maar wij krijgen als chiro het lekkerste eten van de hele wereld. En dit mag extra in de verf gezet worden! We hebben namelijk terug heerlijke spaghetti gekregen op kamp. De kookploeg een zotte bende die altijd voor ons klaar staat. Lachen doen ze maar al te graag. De kookploeg doet ons een plezier en laat ons elk jaar weer lachen zoals Tobias lacht op deze foto!